Deltag i World Clean-up Day

I kan blive klogere på affald, oprydning og klima og være en del af et globalt fællesskab ved at deltage i World Clean-up Day.

I år finder World Clean-up Day sted i uge 38 (16 – 22 september). De enkelte klasser bestemmer selv, hvornår det passer bedst i løbet af ugen og man deltager i det omfang, som der er tid, plads og lyst til. 

I 2023 deltog flere hundrede danske børn og unge i at samle skrald, og tilbagemeldingen fra pædagoger og lærere var, at begivenheden var en god og ligetil aktivitet til at arbejde med den grønne dagsorden på. 

På verdensplan gik 19 millioner skraldehelte i 198 lande sammen om at gøre verden til et renere sted, ved at samle intet mindre end 219.000 tons skrald op.

Det gør World Clean-up Day til verdens største civile aktion inden for skraldeindsamling og sortering, som giver eleverne en helt unik fællesskabsfølelse, ved at stå sammen med hele verden om at rydde op.

World Clean-up Day er en god anledning for eleverne til at komme ud i det blå og gøre noget helt konkret for naturen og klimadagsordenen. Samtidig er det en oplagt mulighed til at tale med jeres elever om hvordan vi både kan undgå producere så meget skrald som vi gør i dag, men også hvordan vi undgår, at det ender i naturen.

I år finder World Clean-up Day sted i uge 38 (16 – 22 september). De enkelte klasser bestemmer selv, hvornår det passer bedst i løbet af ugen og man deltager i det omfang, som der er tid, plads og lyst til. 

Bliv klar til at rydde op med Bæredygtig Generation

Som et fagligt indspark til World Clean-up Day kan du også booke undervisningsforløbene Skolen Ta’r Skraldet og Klassen Sorterer Skraldet, der tilbydes af Bæredygtig Generation (BG), som er en del af Afdelingen for Bæredygtig Udvikling, der hører under Københavns Kommunes Børne- og Ungdomsforvaltning.

Undervisningsforløbene lærer eleverne om affaldssortering, ressourcebevidsthed, genbrug og betydningen af henkastet affald i naturen. Forløbene faciliteres af BG’s egne formidlere og henvender sig til alle klasser fra 0.-9. årgang. 
Forløbene kan både bookes som supplement i forlængelse med deltagelsen til World Clean-up Day, men kan også bookes som et selvstændigt forløb på alle tidspunkter af skoleåret. 

Du kan læse mere om World Clean-up Day her samt Klassen Sorterer Skraldet og Skolen Ta’r Skraldet på her.

 

Kontakt

Hvis du har spørgsmål,

er du meget velkommen til at ringe på tlf.: 30 91 29 98 eller send en e-mail til bg@kk.dk