Undervisningsforløb: Hvor kommer strømmen og fjernvarmen fra?

Masser af gratis forløb i skoleåret 2024/25 til indskoling, mellemtrin og udskoling. Forløbene sætter fokus på energi, produktion, forbrug og adfærd.

Undervisningsforløbet ’Energijæger’ er fyldt med bevægelse, historiefortælling og energi-skattejagter. Forløbet er en historiefortælling om fjernvarmens rejse fra forbrændingsanlægget til skole og hjem. 

I forløbene bliver eleverne introduceret til, hvordan vi afbrænder vores restaffald og laver el og fjernvarme, samt får en forståelse for, hvad et godt og dårligt indeklima har af konsekvenser for elevernes indlæring. 

Med de mindste læser vi historien om varmemolekylerne, Fjerno og Fjerna, og deres rejse fra kraftvarmeværket til skolens radiatorer.De skal bl.a. også løse praktiske hands-on opgaver om energiforsyning og selv udlede CO2 ved at brænde noget energi af.

De ældre elever laver også målinger af deres energiforbrug, som de efterfølgende skal regne på sammen med potentielle besparelser. 

Vi tager på en skattejagt med eleverne, hvor de skal finde skolens ofte ukendte varmerum. Her møder de bl.a. skolens driftspersonale og hører om deres vigtige arbejde for skolen. 

Det hele foregår på en sjov, legende og eventyrlig måde, hvor eleverne med garanti får aktiveret alle deres sanser og mærker at få den usynlige energi i hænderne.
Et undervisningsforløb varer tre timer over en formiddag.

Hvis man er interesseret i at booke et forløb kan man gå ind på 
Bæredygtig Generation eller du kan kontakte os på 
e-mail: BG@KK.DK eller telefon: 30 91 29 98