Lærerkursus - dansk som andetsprog: basis og supplerende
Lærere, der underviser i dansk som andetsprog, har nu mulighed for at styrke deres undervisningskompetencer gennem et nyt kursus, der kombinerer teori og praksis.
Kursets primære læringsmål fokuserer på at give deltagerne kompetencer til at planlægge og gennemføre effektiv sprogundervisning. Specialiseringen inden for enten basis eller supplerende niveau sikrer, at undervisningen er målrettet og relevant. Derudover vil kursister blive udstyret med viden og værktøjer til at fremme elevernes deltagelsesmuligheder på sociale, pædagogiske og faglige niveauer.
En betydelig del af kurset er dedikeret til at følge nyankomne og flersprogede elevers sproglige udvikling samt at vejlede faglærere i forhold til integration af dansk som andetsprog i almenundervisningen. Deltagerne vil også få indsigt i flersproglig udvikling fra hverdagssprog til fagsprog, hvilket er essentielt for en vellykket undervisning i danske grundskoler.
Praksisnær tilgang
Kurset er karakteriseret ved sin praksisnære tilgang, som indebærer en dynamisk vekselvirkning mellem oplæg, diskussioner og arbejde med egne undervisningsplaner. Mellem de enkelte mødegangene opfordres deltagerne til at afprøve de lærte metoder i deres egen undervisning, hvilket sikrer en direkte anvendelse af kursusindholdet.
Undervisningsforberedelse er en integreret del af kurset, hvor der ses på relevante undervisningsmaterialer og elevprodukter. Målet er at udvikle metoder til at understøtte og fremme elevens sproglige udvikling gennem struktureret støtte.
Forbedring af færdigheder
Kurset kvalificerer deltagere til at undervise i dansk som andetsprog på københavnske grundskoler, enten på basis eller supplerende niveau. For at gennemføre kurset og modtage et kursusbevis kræves der minimum 80% fremmøde.
Dette kursus repræsenterer en unik mulighed for lærere, der ønsker at forbedre deres færdigheder og forståelse af dansk som andetsprog, med fokus på både teoretisk indhold og praktisk anvendelse. Tilmelding er nu åben, og vi opfordrer alle interesserede til at sikre deres plads på dette værdifulde program.
Alt det praktiske:
- Undervisere - lektor Mette Ginman og Hanne Vandal Hansen
- Sted - kurset foregår på KP på Tagensvej 18, der vil være kaffe/te og kage
- Varighed - 35 timers kursus (10 torsdag eftermiddage) med praksisafprøvninger mellem mødegangene
- Tilmelding - I skal både tilmelde jer via BUF Kompetenceudviklings og på Københavns Professionshøjskoles hjemmesider - se links herunder. I er først endeligt tilmeldt kurset, når I har fået en bekræftelse fra Professionshøjskolen.