Motorikfilm inspirerer forældre til mere bevægelse med deres børn

Gennem et tværfagligt samarbejde har vi i BUF lanceret en række korte film, som viser forskellige bevægelseslege, forældre kan lave med deres barn for at styrke alt fra motorisk udvikling og selvhjulpenhed til legeglæde og tilknytning.

Introduktion til korte film om børns motorik

Video Url

Sine Enkebølle Christensen, som er fysioterapeut og har været med til at udvikle motorikfilmene, fortæller:

- Bevægelse skaber et hav af læringsmuligheder og har enorm betydning for børns udvikling. Når børn har styr på kroppen og motorikken og ikke skal tænke over, hvordan de tager flyverdragten på eller går op ad trappen, så kan de bedre rette opmærksomheden mod at lære reglerne i en leg, være en del af det sociale fællesskab og få en ny ven.

Fælles kompetenceudviling

De ti film er til brug for både forældre og pædagogisk personale i byens vuggestuer, og så kan de bruges som fælles kompetenceudvikling på forældremøder og personalemøder for at sætte fokus på arbejdet med børnenes motoriske udvikling og selvhjulpenhed.

- Alle voksne bør sidde på hænderne og lade børnene prøve selv, når de skal op at sidde på en stol eller tage overtøj af og på. Det er virkelig vigtigt for børnenes trivsel, at de kan de her ting selv, fortæller Boel Leth Emanuel, som er specialkonsulent og sundhedsplejerske i Børne- og Ungdomsforvaltningen.

Birgitte Møs, som er bevægelseskonsulent i Børne- og Ungdomsforvaltningen, supplerer:
- Det handler ikke kun om motorik, men også om det vigtige samspil og den relation, der opstår mellem barn og forælder, når de bevæger sig og leger sammen. Det er filmene med til at understøtte.

Der er to målgrupper for motorikfilmene:
👶 Børn i alderen 8-18 måneder
👧 Børn i alderen 18 måneder - 2,5 år

Filmene er udviklet i samarbejde mellem sundhedsplejen, Børn- og Bevægelseskulturindsatsen (BOB), Børnecenter København og daginstitutionerne Stjernen og Månestrålen.