Få motivation og interesse for naturfag i din KKFO

Spil månefodbold, spis som en astronaut eller byg din egen rumstation. Find inspiration til et nyskabende Månebase-forløb, der kan engagere børnene i KKFO’er i forskellige STEM-aktiviteter. Forløbet er blevet til med støtte fra Novo Nordisk Fonden.

Pædagoger og ledere fra Dragør Kommunes tre SFO’er har i tæt samarbejde med astrofysiker Tina Ibsen og Pia Maria Lie udviklet kreative værksteder, hvor børnene kan lave astronautmad, bygge månebiler og raketter og prøve at lave deres egne rumhjelme og spille månefodbold.

Til hver aktivitet er knyttet et blended-learning materiale, der består af en faglig film, hvor den danske astronaut Andreas Mogensen og astrofysiker Tina Ibsen, fortæller om videnskaben bag de kreative aktiviteter. Til aktiviteterne er der også skriftlige vejledninger og film, der klæder pædagogerne og børnene på til at komme i gang. Forløbet indeholder også et forslag til indhold i en familiedag som afslutning på forløbet, hvor børnene kan vise deres forældre, hvad de har lavet.

KKFO’er fra Københavns kommune vil i efteråret 2023 sammen med SFO’er  i Dragør Kommune afprøve det færdige forløb og Professionshøjskolen Absalon vil evaluere forløbet.  

Find de mange materialer på Dragør Kommunes hjemmeside

Forløbet ligger også i Meebook: https://app.meebook.com/shareit/?openBook=8404725