EAT Skolemad

Vi har samlet materiale om, hvad eleverne kan opnå ved at deltage i arbejdet i EAT-boden, forslag til konkret organisering og en film med gode råd.

EAT Skolemad

På skoler med EAT hjælper en gruppe elever hver dag til med at tilberede og anrette maden. Vi har samlet materiale om, hvad eleverne kan opnå ved at deltage i arbejdet i EAT-boden, forslag til konkret organisering og en film med gode råd.

Kom godt i gang med EAT

Du kan forberede eleverne til arbejdet i EAT-boden ved at se en kort film: 'Gode råd til EAT-crew'. Filmen handler om arbejdet i boden, hvor en gruppe store elever på en sjov måde giver gode råd til hvordan man løser de forskellige opgaver i EAT-boden.

I kan også se en fin ’EAT intro film’, der viser hvordan EAT bliver lavet i det store centralkøkken. 

EAT-timen

EAT-timen er den sidste time inden frokost, hvor en gruppe elever fra 6., 7. eller 8. klasse deltager i arbejdet i skoleboden. EAT-timen kan bidrage til undervisningen, da en række færdigheds- og vidensmål konkret understøttes. 

Fag som EAT-timen understøtter

Mad er et oplagt emne at bruge i mange fag, både i små og store klasser. På skoler med EAT er EAT-timen den sidste time inden frokost, hvor en gruppe elever fra 6., 7. eller 8. klasse deltager i arbejdet med skoleboden. EAT-timen kan være bidragende til undervisningen, da en række færdigheds- og vidensmål konkret understøttes. 

Både lærere, pædagoger og andre med relevante kvalifikationer kan varetage EAT-timen. I skolens EAT-bevilling er der en løn-time pr. dag, til den person der har det pædagogiske/faglige ansvar i EAT-timen.

Læringsmateriale

Mad er et oplagt emne at bruge i mange fag, både i små og store klasser. Du kan gøre eleverne klogere på, hvor maden kommer fra, råvarernes funktioner, hvad der gør et måltid godt, madens historie og kulturelle forskelle.

Kontakt

Skolemad

Du kan få hjælp til at introducere og motivere eleverne til arbejdet i EAT-boden og til at tilrettelægge EAT-timen sådan at eleverne får mest muligt ud af det.